volg ons ook social

Wij zijn ook op verschillende social media te vinden. Volg ons voor de meest actuele zaken.

 

Get social:

a

Over ons

Ambrass is een samenvoeging van de woorden Ambachtelijke en Brasserie. Brasserie is het Franse woord voor brouwerij, dus eigenlijk: Ambachtelijke Brouwerij. Maar dat is niet de oorspronkelijke reden waarom voor deze naam is gekozen. In Sittard is de betekenis van ambras: drukte, stampij, roering. Ambras maken: drukte maken. En dat is vanaf het begin het doel van de brouwerij geweest, ze willen geen standaard pils maken maar alles op zijn kop zetten. Stampij maken in de bier wereld. Spelen met smaak, kleur en aroma. En de dubbele ‘s’ op het einde van brass staat voor het Engelse woord ‘koper/messing’. Hiermee willen ze aangeven dat ze met hun koperen brouwketels flink wat drukte (ambras) zullen maken.

Brouwer Max Schreuder begin in 2008 met het brouwen van bier. In zijn garage brouwde hij kleine hoeveelheden, waarbij de flesjes met de hand werden afgevuld. In het najaar van 2016 werd bekend dat de brouwerij plannen heeft om aan de achterzijde van het Mariapark, gelegen aan de parkeerplaats Gats, een brouwerij annex proeflokaal te vestigen. Middels crowdfunding werd € 65.000 opgehaald. Met de opbrengst werd een koperen brouwinstallatie van 500 liter, zes vergistings- en lagertanks en een half-automatische flessenvulmachine aangeschaft.

Op 18 maart 2017 is de feestelijke opening van de nieuwe brouwerij.

Wij brouwen bier voor mensen die open staan voor vernieuwingen en avontuurlijke fijnproevers. Bij Ambrass zijn we altijd op zoek naar grenzen, ook al betekent dat hard werken omdat er weinig tot niets is geautomatiseerd. Want er is niets prachtigers dan uit je dak gaan van het brouwen en delen van Craft-Bier in al zijn verscheidenheid. Terwijl er op dit moment geen gebrek is aan kwalitatief goed bier voelen wij ons bij Ambrass toch wel speciaal. Wij doen ons best om excellent te zijn en zijn bereid om te stoeien met de regels. Wij experimenteren niet in het wilde weg, maar proberen de regels van het brouwen en de omkaderde bierprofielen op nieuw te rangschikken.